Opening Stadscampus Enschede

  1. BIM
  2. Virtual Reality
  3. kostencalculatie
  4. detailleren
  5. bestemmingsplan
  6. educational environment

Op woensdag 2 september heeft Commissaris der Koning van Overijssel mevrouw Ank Bijleveld op feestelijke wijze de gloednieuwe Stadscampus van Saxion Hogeschool geopend. De opening van dit nieuwe gebouwensemble betekent de voorlopige afronding van het meerjarige masterplan van de Saxion. In de loop der jaren is aan de Tromplaan een ware campus ontstaan.

Om binnen al haar bouwprojecten vernieuwend te kunnen zijn, heeft opdrachtgever Saxion er bewust voor gekozen bij deze projecten samen te werken met één team.

"Het forse vastgoedprogramma stelt Saxion in staat om project overstijgend te werken en zo stapsgewijs innovaties te ontwikkelen. Voor de bouwsector, waar meestal op projectbasis wordt gewerkt, is dat een unieke aanpak"

Hans Wichers Schreur, directeur Bureau Vastgoed, Saxion

De door Saxion gevraagde vierkante meters konden niet simpelweg in een groot volume op deze locatie worden neergezet. Daarom is er een gebouw ontworpen dat bestaat uit meerdere vrijstaande volumes, maar dat toch, door de gemeenschappelijke verdieping onder het maaiveld en de vrij hangende verbindingsbruggen op de tweede verdieping, één gebouw vormt. In het ontwerp is er aansluiting gezocht in de rijke baksteenarchitectuur van de aangrenzende bebouwing. Dit metselwerk bestaat uit prefab-elementen die aan de gevel zijn bevestigd, waardoor deze rijke versiering financieel mogelijk werd.

Met grote voldoening kijken we terug op de zeer prettige en vooral efficiënte & doelmatige samenwerking. Een mooie demonstratie van een lange-termijn visie, met alle positieve effecten van dien.

Deel dit artikel op