Facelift van start voor De Klokkenbelt in Almelo

  1. renovatie
  2. zorgcomplex

Het voormalig verpleeghuis De Klokkenbelt van Woningstichting Sint Joseph wordt verbouwd tot integraal gezondheidscentrum. In 1952 gebouwd als Tehuis voor ouderen van dagen en al in de zeventiger jaren van de vorige eeuw herbouwd, zal het complex na een grootschalige renovatie weer voldoen aan alle moderne eisen. Zorgverlener InteraktContour gaat 66 appartementen in gebruik nemen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, 18 appartementen zijn voor huurders van Sint Joseph. Verder komen er meerdere algemene ruimtes (dagbesteding en behandeling) en op de begane grond vestigt zich een eerstelijnsgezondheidscentrum. IAA Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de facelift van de buitengevel, de entree en het interieur van de appartementen.

Nieuwe entree
Nieuwe gevel

EIGENTIJDS UITERLIJK

Met een keimlaag in een lichte kleur krijgt de wat somber ogende baksteengevel een eigentijdse en vriendelijke uitstraling. Dit wordt nog versterkt door het rookglas in de balkons te vervangen en erkers toe te voegen met aluminium kozijnen in een lichte kleur. Een breed en rank ogend overstek maakt het nieuwe uiterlijk af. De nieuwe tuinaanleg met heesters, bloembakken en ander straatmeubilair zorgt er straks voor dat het gebouw oogt als een grote witte villa in een historische en lommerrijke omgeving vlakbij de binnenstad van Almelo.

Deel dit artikel op