ing. Henk Gersen AvB

Partner - Architect | Directeur

Vestiging Enschede

Telefoon
053-4804444

Elke opgave benader ik pragmatisch en steeds vanuit twee invalshoeken. De menselijke kant, om te zorgen voor een gezonde en leefbare omgeving met een open uitstraling. En vanuit de technisch-esthetische kant, want het ontwerp moet gerealiseerd kunnen worden. Op tijd en binnen het budget. Het resultaat moet kunnen boeien en passen in zijn stedenbouwkundige context.

Voordat ik ga ontwerpen onderzoek ik samen met de opdrachtgever en de toekomstige gebruiker de opgave. Ik wil de vraagstelling door en door begrijpen en over de opgave kunnen adviseren. Tijdens het ontwerpen verplaats ik mij in de doelgroep in de wetenschap dat niemand gelijk is. In het uiteindelijke ontwerp pas ik bij voorkeur natuurlijke materialen toe, omdat ik vind dat die een meerwaarde hebben voor de menselijke zintuigen.

Het gebouw is voor mij geslaagd als het dienstbaar is aan zijn gebruiker en als men zich daar op zijn gemak kan voelen. Voor mij is het essentieel dat mensen elkaar kunnen ontmoeten in hun dagelijkse omgeving: daarom streef ik in mijn gebouwen steeds naar een kloppend hart, naar een plek waar een sociale samenhang kan ontstaan.