ICONIC Award 'Best of Best' voor MST Enschede

  1. MST
  2. award
  3. prijs

IAA Architecten heeft dinsdag 4 oktober een ICONIC Award ‘Best of Best’ in ontvangst mogen nemen voor het Medisch Spectrum Twente te Enschede. De ICONIC Award is een prestigieuze internationale prijs voor excellente architectuurprojecten toegekend door de German Design Council. Het Medisch Spectrum Twente kreeg de award ‘Best of Best’ in de categorie – architectuur, publieke gebouwen.

MedischCentrumSpectrum

Behaaglijk en optimistisch ziekenhuis

Een deskundige jury selecteerde de award winnaars voor 2016. Dit is het juryoordeel over het MST: ‘Het ontwerp is gebaseerd op het idee dat een ziek persoon nog steeds deel moet uitmaken van de samenleving. Derhalve zijn de kamers zo gearrangeerd dat elke patiëntenkamer uitzicht heeft over de stad, waardoor de patiënt de dynamiek en vitaliteit blijft voelen. De vijf zeer ruime atria zijn voorzien van bomen en groen. De behandelkamers zijn compact rondom de atria geplaatst om looproutes te verkorten. Het vormt een behaaglijk, optimistisch contrast in vergelijking tot de grauwheid van veel conventionele ziekenhuizen. Voor een dergelijk grote structuur is de kwaliteit uitermate uitstekend’.

Tijdens de prijsuitreiking van het BNA gebouw van het jaar 2016 kreeg het MST reeds een eervolle vermelding en werd het gebouw eveneens gewaardeerd om de prettige en constante kwaliteit.

Deel dit artikel op