ir. Marieke Blanken

Architect - Partner

Vestiging Enschede

Telefoon
053-4804444

Het bijzondere aan mijn werk is dat ik iets voor anderen mag creëren. Ik doe dat niet alleen, maar steeds samen met mijn opdrachtgever en mijn collega’s van IAA Architecten. Door goed te luisteren en te zorgen dat er tijdens het ontwerpproces draagvlak komt, ontstaat er een gebouw met karakter, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. De wisselwerking tussen omgeving en gebouw beschouw ik als de basis van een geslaagd ontwerp.

Maar voor mij is het belangrijkste dat de gebruiker na oplevering het ontwerp omarmt en laat merken er met respect mee om te gaan. En dat het een functioneel en menselijk gebouw is dat als ontmoetingsplek kan dienen en waar de gebruiker zich prettig voelt. Als het ontwerp bovendien flexibel genoeg is om in de loop van de tijd veranderingen aan te kunnen, dan is er sprake van duurzame architectuur.

Bij elke opdracht levert de combinatie van onze afdelingen bouwkunde, interieur, stedenbouw en landschap een multidisciplinaire aanpak op, en hele korte lijnen. En dan komt het mooie van ons vak: wij kunnen verbeelden. Wij kunnen een idee omzetten in een beeld dat zoveel enthousiasme oproept dat het gaat leven. Vervolgens werken wij met al onze kennis, kunde en ambitie dat beeld uit tot een functioneel, flexibel, duurzaam en esthetisch hoogwaardig gebouw.