ir. Harry Abels

Architect - Directeur

Vestiging Amsterdam

Telefoon
020-5200080

Een opdrachtgever heeft niet alleen een vormgever nodig, maar ook iemand die hem bij de hand neemt door het hele traject. Juist dat vind ik een erg aantrekkelijk deel van mijn werk: de bijdrage van de architect als conceptueel en strategisch denker. Op dat vlak heb ik ruime ervaring opgedaan bij complexe projecten met een groot maatschappelijk belang, zoals in de zorg en het onderwijs. Die ingewikkelde puzzels tot een goed einde brengen, waar ik als architect een meerwaarde kan zijn, die vind ik interessant.

Ik vind het belangrijk om met de opdrachtgever en de gebruikers uitvoerig te kunnen overleggen, ik probeer heel nadrukkelijk te begrijpen hoe zij willen werken, wonen en leven in de gebouwen die wij als IAA Architecten maken. Maar ook na de oplevering zullen wij blijven vragen: functioneert het ontwerp wel zoals wij vooraf bedacht hadden? Want daar leren wij van. Die houding hoort bij ons vakmanschap en bij onze liefde voor het ouderwetse ingenieurswerk: op alle niveaus heel goed nadenken en dan met veel vakkennis de opgave uitwerken. En dat voortdurend met beide benen op de grond.

Als architect moet je ruimdenkend zijn en een universele belangstelling hebben, net als een kunstenaar, om jezelf de kans te geven een opdracht van alle kanten te benaderen en te onderzoeken. De inspiratie voor mijn werk put ik uit de beeldende kunst, uit literatuur, muziek of uit het bereiden van een mooi gerecht.