Stem op Saxion Deventer en gemeentehuis Berkelland voor publieksprijs BNA

IAA Architecten heeft twee gebouwen geselecteerd om mee te doen aan de architectenprijs BNA Gebouw van het Jaar 2013. Zowel het Gemeentehuis Berkelland in Borculo als de uitbreiding van het Saxion in Deventer dingen mee. In 2009 mocht IAA Architecten de BNA prijs voor het Gebouw van het jaar Regio Oost in ontvangst nemen voor het ROC van Twente in Hengelo. De ontwerpopgave bestond uit het bouwen van een grote school en de herbestemming van een karakteristieke hal, de voormalige gieterij van de Stork. In 2011 had IAA Architecten de eer om voor ditzelfde gebouw de Gulden Feniks in ontvangt te nemen voor de categorie Transformatie.

Ook dit jaar hopen we geselecteerd te worden voor de BNA prijs. Het gebouw dat op 25 maart 2013 de meeste stemmen heeft krijgt een wildcard. Zo dingt het gebouw samen met de genomineerden door de vakjury’s mee naar de publieksprijs. Van 1 t/m 30 april kun je weer stemmen, maar dan voor de publieksprijs.

Gemeentehuis Berkelland

Het uitgangspunt van de fusiegemeente Berkelland was om het bestaande gemeentehuis van Borculo te handhaven en een uitbreiding te realiseren in een afwijkende stijl. Dit heeft IAA Architecten gedaan door een rationeel, flexibel en functioneel gebouw te ontwerpen. Het uitgangspunt daarbij was dat de nieuwbouw respect toont voor het bestaande gebouw.

Gemeentehuis Borculo

Uitbreiding Saxion Deventer

De nieuwbouw in Deventer geeft antwoord op de ruimtebehoefte van hogeschool Saxion, maar ook op de lastige ligging langs het spoor en gebrek aan identiteit van de plek zelf. Kenmerkend zijn transparantie van de gevelstructuur, kleurgebruik en een innovatief installatieconcept. Het is een duurzame en optimistische verschijning in de omgeving.

omschrijving

Deel dit artikel op