Workshop: Inspireren tot duurzaam ontwerpen

Erik Workel en Danyan Liu van IAA samen met Floris van der Kleij, Josia Brüggen en Jetske Mulder van Aveco de Bondt hebben samen een workshop ' Duurzaamheid' gegevan aan en met de studenten van het ROC van Flevoland.

Deze workshop is voortgekomen uit onze missie voor MFA De Botter en wordt georganiseerd door het ROC om de band tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken. De middag begon met drie spetterende presentaties over duurzaamheid, waarbij de focus lag op techniek, architectuur en landschapsarchitectuur. Daarna dook het gezelschap in het 'serious game' Bosrijk, waar studententeams voor de uitdaging stonden om keuzes te maken om een denkbeeldig bos groener te maken.

omschrijving
omschrijving

De teams werden uitgedaagd met dilemma's over duurzaamheid en levensstijl, wat leidde tot levendige discussies en onderhandelingen over de impact van onze dagelijkse keuzes op het milieu. Bosrijk bood een scala aan duurzaamheidsmaatregelen die de studenten inspireerden voor het laatste deel van de workshop: het ontwerpen van hun ideale 'hangplek' voor de school. Dit gedeelte werd met flink wat enthousiasme aangepakt, en de resultaten waren ronduit verrassend. De ontwerpen combineerden vaak een breed spectrum aan duurzaamheidsaspecten, waaronder technologie en materialen, beleving en welzijn, beweging en voeding.

omschrijving
omschrijving

Om het competitieve vuurtje aan te wakkeren, hebben we zelfs een trofee uitgereikt aan de 'winnaar'. Het was een middag vol creativiteit, discussie en inspiratie, waarbij de studenten niet alleen hun denkbeeldige bos vergroenden, maar ook hun kijk op duurzaamheid in de praktijk brachten bij het ontwerpen van de ideale chillplek.

Fotograaf: Josia Brüggen (Aveco de Bondt)

Deel dit artikel op