Opening Dubbel Diagnose Kliniek in Zutphen

De Dubbel Diagnose is een Intensieve Behandelkliniek voor mensen met zowel een psychisch als een verslavingsprobleem. Het kent een besloten en een gesloten deel, die op vooruitstrevende wijze vormgegeven zijn. Vooruitlopend op nieuwe wetgeving is een ultramoderne kliniek gerealiseerd die volgens de nieuwste methoden adequate zorg biedt aan haar patiënten.

Om het gebouw optimaal in te passen op de locatie is het programma verdeeld over twee bouwlagen. Daarom zijn twee woongroepen ook op de verdieping gerealiseerd, met grote privé-patio’s als buitenruimte. Zo is een compact doch ruim gebouw ontworpen met korte looplijnen en volwaardige woonafdelingen met eigen buitenruimte.

De gesloten woongroep bevindt zich op de begane grond, met een eigen deur naar de patio. De besloten groepen zijn op de eerste verdieping en worden gescheiden door de centraal gelegen teamkamer. Door de toepassing van veel glas in gang en woonkamer is er veel daglicht en overzicht, dus veel sociale controle en hogere veiligheid. Het interieur is vormgegeven als ‘healing environment’, waarbij door materiaal- en kleurkeuze een comfortabel interieur gemaakt is, die de verbetering van de patiënt versterkt. Het geheel heeft een huiselijke uitstraling, met per woongroep een eigen identiteit.

Deel dit artikel op