reForm architecten uit Londen op bezoek bij IAA

Afgelopen weekend was het team van reForm architecten uit Londen op bezoek in Amsterdam bij IAA architecten. IAA en ReForm werken al heel lang samen aan projecten in Engeland en Nederland. reForm heette vroeger Brookes Stacey Randall, en in de afgelopen 20 jaren hebben we gezamenlijk mooie projecten gerealiseerd.

We hebben de banden weer aangehaald omdat we er van overtuigd zijn dat beide bureaus complementaire kwaliteiten hebben. ReForm is sterk in de transportwereld en de woningbouw, terwijl IAA architecten groot is in zorg en onderwijs. De problematieken aan weerszijden van het Kanaal kennen grote overeenkomsten, maar zijn nog niet helemaal gelijk - dat biedt kansen. Beide teams bestaan uit veelal jonge mensen die van nature gewend zijn samen te werken, ook over de landsgrenzen heen.

Aan de samenwerking tussen Nik Randall en Harry Abels ligt een zeer lange persoonlijke vertrouwensband ten grondslag. Dat vertrouwen is gebaseerd op eenzelfde architectuurhouding en wijze van vakbeoefening in Londen en Amsterdam. Vanuit een diepe interesse in ons vak en de mensen waarvoor we mogen werken, willen we architectuur brengen. Hoge kwaliteit die ten goede komt aan de functionaliteit en aan het plezier waarmee de gebruikers onze ontwerpen beleven.

team

Sociaal ge├źngageerd, met een visie op de maatschappij, met een realistische, pragmatische houding en met een grote ambitie en ijver om wat goeds tot stand te brengen. We merken dat onze opdrachtgevers in Londen in elk geval zeer gecharmeerd zijn van de bundeling van onze krachten en dat zal in Nederland niet anders zijn. U zult binnenkort wel van de eerste resultaten van deze hernieuwde samenwerking vernemen.

Deel dit artikel op