Gemeentelijk Belastingkantoor Twente feestelijk geopend

  1. detailleren
  2. kantoor
  3. interieurarchitectuur

Op 26 juni 2019 opende de Almelose wethouder Langius samen met directeur Toet het nieuwe kantoor van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) in Hengelo. Voor die tijd was het GBT gehuisvest in het stadskantoor van Hengelo, maar om de onafhankelijkheid van het GBT te benadrukken was een eigen pand noodzakelijk. Aan de Demmersweg in Hengelo beschikt het GBT nu over een open kantooromgeving met een informele sfeer naar een interieurontwerp van IAA Architecten. Voor de huisstijl tekende het ontwerpbureau Vanille. Wij wensen het GBT veel plezier in de nieuwe werkomgeving!

BIJZONDER INTERIEURONTWERP IN UITERST KORTE TIJD

In drie workshops en in slechts drie weken tijd is samen met het GBT (en binnen het beschikbare budget!) een volledig nieuw interieur ontworpen dat naadloos aansluit op de nieuwe identiteit. Door deze goede samenwerking kon al twee weken eerder worden ingehuisd. Bovendien maakt het kantoor een bijzondere vorm van flexwerken mogelijk: het plek-onafhankelijk werken. Dat wil zeggen dat je daar gaat zitten waar je het beste kunt werken, dus in een open deel van het gebouw of juist in een ruimte waar je je goed kunt concentreren.

Belastingkantoor voor verschillende gemeentes

Het GBT bepaalt sinds 2009 voor tien gemeenten de WOZ-waarde en verzorgt het proces van heffen en innen van belastingen. Dat doet het GBT voor Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand. In het verzorgingsgebied wonen meer dan een half miljoen inwoners voor wie het GBT jaarlijks ruim 300.000 aanslagen verzorgt.

Deel dit artikel op