Eervolle vermelding MST tijdens prijsuitreiking BNA gebouw van het jaar

  1. stedenbouw
  2. MST
  3. healing environment
  4. detailleren
  5. kostencalculatie
  6. bestekschrijven

Bij de prijsuitreiking van de verkiezing BNA gebouw van het jaar 2016 heeft het Medisch Spectrum Twente een eervolle vermelding gekregen. De prijs voor het BNA Gebouw van het jaar wordt sinds 2006 uitgereikt. Deze veruit belangrijkste architectuurprijs van Nederland is een initiatief van de Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureaus.

De eervolle vermelding is verkregen in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. In deze categorie gaat het om gebouwen die bijdragen aan de leefbaarheid van de omgeving, de verbindingen tussen mensen onderling stimuleert en de samenhang versterkt. De eervolle vermeldingen worden toegewezen vanwege bijzondere prestaties, het Medisch Spectrum Twente werd daarbij gewaardeerd om de prettige en constante kwaliteit.

'Een prettig gebouw, dat consistent is ontworpen', vindt de jury. 'Nergens over the top, maar ook nergens onder de maat. Het lichte, rustige interieur spreekt aan. Stedenbouwkundig maakt dit project een sterk punt, niet alleen door de functie van ziekenhuis met het binnenstedelijk leven te verbinden, maar ook door slim gebruik te maken van de voorzieningen die er al zijn'.

Deel dit artikel op