ontwerpend onderzoek

  1. project

    Het Brouwhuis

    Het Brouwhuis - dat uiteindelijk het enige Grolsch-gebouw is dat behouden is gebleven op deze locatie - bestond feitelijk uit 3 verschillende gebouwen. Het was niet zozeer de architectonische of historische waarde van deze gebouwen, maar meer het markante ensemble dat de doorslag gaf voor herontwikkeling.

  2. project

    Night at the Museumlaan

    In 2010 gaven het kunstenfestival GrensWerk en het Architectuurcentrum Twente jonge architecten de opdracht om samen met kunstenaars twee tijdelijke paviljoens te ontwerpen in de Enschedese wijk Roombeek. Op nog niet …

  3. project

    Stationsluifel

    Aan de noordzijde van station Gouda dragen twaalf ranke stalen kolommen de transparante overkapping die bestaat uit 50 meter lange stalen liggers afgedekt met glas.

  4. project

    Stadhuis Rotterdam

    Door de rommelzolders in het voorhuis te herorganiseren is ruimte ontstaan voor een vergaderaccommodatie en een bedrijfsrestaurant. Verder zijn er vergaderruimtes gemaakt in de twee torens en zijn op de verdiepingen de werkplekken gemoderniseerd tot flexplekken. Op de brede gangen zijn met hedendaagse meubels ontmoetingsplekken ingericht waar informeel overleg kan plaatsvinden.

  5. artikel

    Ontwerpend onderzoek

    Door problemen of wensen ontwerpend te visualiseren, wordt op een snelle (interactieve) manier handen en voeten gegeven aan onderwerpen die binnen een organisatie vaak slechts tekstueel worden vastgelegd. Onze ontwerpexpertise helpt partijen om grip te krijgen op de omvang en impact van een vraagstuk en oplossing.

  6. actualiteit

    Saxion locatie Ariënsplein officieel geopend

    Gisteren werd de Stadscampus Saxion uitgebreid met de officiële opening van de locatie Ariënsplein door de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen in gezelschap van Saxion bestuursvoorzitter Wim Boomkamp en tal …

  7. project

    Holstohus Olst

    Multifunctionaliteit, flexibiliteit en transparantie spelen in het Holstohus een belangrijke rol. De centrale hal verbindt met trappen, lift, vides en een lichtstraat, de verdiepingen en gebruikers met elkaar. In de hal zijn onder meer de infobalie van de gemeente, de VVV, de openbare bibliotheek en een lunchroom gevestigd.