Afstudeerders van dit jaar!

Met trots delen wij het nieuws dat binnen IAA twee van onze gewaardeerde collega's dit jaar hun master studies succesvol hebben afgerond!

Chiel Lansink heeft met succes zijn studie Stedenbouwkunde op Rotterdamse Academie van Bouwkunst voltooid met zijn project 'Grondgebonden Suikerzijde' (Hieronder lees je meer over zijn werk!) Daarnaast heeft Tom Slots enkele weken geleden zijn master studie als Architect aan De Academie van Bouwkunst (ArtEZ) in Arnhem succesvol afgerond. Zijn project 'De Wachtkamer' is daarbij genomineerd voor de Archiprix. (Lees hieronder meer over dit project!).

Een geweldige prestatie die onze waardering en bewondering verdient. We feliciteren Chiel en Tom van harte met deze mijlpaal en kijken uit naar de toekomstige bijdragen die zij zullen leveren aan ons team en de architectuurwereld!

omschrijving
omschrijving

Grondgebonden Suikerzijde

In dit ontwerpend onderzoek wordt gestart vanuit het bodemwatersysteem op regionale schaalniveau. Op deze manier kom ik tot een alternatieve invulling voor de Groningse Suikerzijde waarbij de bestaande bodemcondities en culturele elementen de basis vormen voor een nieuwe stadswijk met een stevig fundament voor een onzekere toekomst. Een belangrijk interventie is het vasthouden van water in het lokale watersysteem en deze te koppelen aan de zuiverende vloeivelden in de Suikerzijde met een mechanische waterring als verdeelsleutel. Door herstel van het vroegere krekenlandschap wordt veenoxidatie en bodemdaling tegengegaan en door de vloeivelden van de Suikerzijde te gebruiken als een waterzuiveringsmachine ontstaat een wederkerigheid tussen stad en landschap waarbij heden, verleden en toekomst samenkomen in een lokaal verankerd stadslandschap.

omschrijving
omschrijving

De Wachtkamer

Het verlaten station van Lelystad-zuid als fundament voor landbouw in de stad.

Treinen razen al 30 jaar voorbij aan de plek waar een nieuwe woonwijk zich traag ontwikkeld. Het ontwerp voor de Wachtkamer is een middel om de locatie en het verlaten stationscasco betekenis te geven en de verborgen kwaliteiten te versterken. De akker, als leegte en grens, die het ritme van de huidige locatie koestert. Het ontwerp van de stadboerderij op het bestaande betoncasco als epicentrum tussen de akkers. Een maatschappelijke en publieke voorziening die bijdraagt aan het wonen met het landschap.

Deel dit artikel op