Feestelijke aftrap van nieuwbouw Het Woolde in Hengelo

  1. kostencalculatie
  2. detailleren
  3. healing environment
  4. Hengelo
  5. maatschappelijk betrokken
  6. inlevingsvermogen

De huidige bewoners van Het Woolde gaan samen met leerlingen van de Woolderschool de start van de nieuwbouw feestelijk inluiden. In mei gaat de eerste paal de grond in, maar op vrijdag 20 april is er al een feestelijke bijeenkomst in de Tuinkamer van Het Woolde. Zorgorganisatie Carintreggeland laat de verouderde locatie uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw vervangen door twee eigentijdse gebouwen die speels en ruimtelijk van opzet zijn. Aannemersbedrijf Kormelink gaat de nieuwbouw in twee fases uitvoeren.

84 VERPLEEGHUISPLAATSEN IN HET NIEUWE WOOLDE

In twee vrijstaande ovalen gebouwen biedt het nieuwe Woolde straks 84 verpleeghuisplaatsen. De gebouwen worden opgedeeld in groepen van zes bewoners die met elkaar samenleven. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer, met per groep een gezamenlijke keuken en woonkamer. De nieuwbouw van drie en vier lagen is zo ontworpen dat indeling met zit-/slaapkamer + badkamer eenvoudig om te bouwen is tot appartementen. De ovalen vormen zorgen ervoor dat de gebouwen er vanuit elk standpunt anders uit zien wat de ruimtelijke beleving van het binnenterrein ten goede komt. Op de begane grond van het vierlaagse gebouw komt aan de buitenkant een serre-achtige ontmoetingsruimte met koffiehoek.

Deel dit artikel op